Skidbyn som håller igång året runt

Isaberg Höganloft, som är en del av Palmgrengruppen, erbjuder 72 stugor, drygt 300 bäddar och plats för 200 konferensgäster.

Isaberg Mountain Resort 2

Annica Palmgren, som är marknadschef tillika sommelier, tar emot oss på den fantastiskt fina anläggningen vid Isaberg i Hestra.

Isaberg Mountain Resort är det gemensamma namnet på samarbetet mellan stiftelsen Isaberg och Isaberg Höganloft.

Annica berättar om anläggningen, historiken och om deras filosofi att alla gäster ska ha en upplevelse med sig efter sitt besök.

Det kan gälla naturen, boendet, aktiviteter eller maten. Vilket vi fick ett smakrikt bevis på.

Isaberg Mountain Resort 16

Köksmästare Marcus Landh berättar att köket inspireras av En Smak Av Småland. Man arbetar med lokala råvaror och lokala leverantörer.

I en butik i Gislaved finns dessutom 5-6 varianter färdiga måltider att inhandla, det så kallade  ”Smålandsmålet”. Hit sker leverans ett par gånger i veckan, totalt c:a 125 portioner/vecka.

Det finns även en Matstudio, där man kan träffas under gemytliga former och får möjligheten att vässa sina kulinariska färdigheter. Här en bild av Annica i Matstudion.

Isaberg Mountain Resort 23

Vi hann med en promenad bland stugorna, som håller mycket hög standard, innan vi avslutade med ostkaka tillsammans med Annica och Marcus.

Isaberg Mountain Resort 38

Håkan överlämnade en liten gåva som tack för ett mycket trevlig och intressant besök.

Besök deras hemsida http://www.isaberg.se

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>