Premiumbrygd på ölmässan

Det fanns en tid då allt öl som producerades i landet gjordes av en handfull megastora bryggerier och barerna, framförallt i Stockholm, lockade med ”En stor stark” för nitton spänn. Nu är öl kultur och det bryggs fantastiska öl av alla de sorter på otaliga microbryggerier runtom i landet, så även i Småland. Ölälskarna är beredda att betala för det genuina hantverket och för hög kvalité.

2

Ett femtontal utställare hade i slutet av april samlats på Växjös första ölmässa som gick av stapeln på restaurangen Kök11, däribland Ängö kvartersbryggeri från Kalmar och Jönköpings Bryggeri. 

ölmässa

Även Åre bryggeri som drivs av fyra smålänningar fanns på plats och Anton Elmlund berättade lite om uppstarten. ”Vi har nog gjort alla fel som går att göra men nu har vi koll på läget” säger han med glimten i ögat.

5

Anton Lövgren representerade Trädskogens bryggeri i lilla Åryd som ännu inte startat verksamheten men snart är de igång berättar han.

4

Birgitta från Stensåkra chark fick hjälp av Claes från Östergatans Restaurang med att kränga korv på mässan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>